• Salı
29.Haziran.2017 Perşembe
weather-icon Çarşamba
27. GELENEKSEL UMURBEY DEVE GÜREŞLERİ FESTİVALİ

Umurbeyimiz de bu yıl 27’ncisi düzenlenen Geleneksel Umurbey Deve Güreşleri yapıldı.
Düzenlenen Geleneksel Deve güreşlerimize Ege ve  Marmara bölgelerinden 90 deve katıldı. Umurbey belediyemize ait belde stadında yapılan güreşleri Çardak Belediye Başkanı Basri ULAŞ,Çanakkale il genel meclis üyelerimiz Hasan ENGİN,Tayfun SEVİM,Ak Parti Lapseki ilçe Başkanı Halil ÖZER  ve çok sayıda vatandaş izledi. Belediye Başkanı Sami Yavaş, yaptığı konuşmada, Umurbey deve güreşlerinin uzun yıllardır yapılan geleneksel deve güreşlerinden biri olduğunu söyledi. Yavaş, "Ege ve Marmara bölgesinin birbirinden güzel şampiyon develerini beldemize getirdik. Kıran kırana güreşler oluyor. Bu yıl 90 deve güreşlere katıldı.Güreşimize katılan tüm güreş severlere çok teşekkür ediyorum”dedi.