• Cuma
21.Temmuz.2018 Cumartesi
22.Temmuz.2018 Pazar
Umurbey Belediyesi’nin “Derin Su Kuyusu Projesi” görücüye çıktı

Çanakkale’nin Lapseki ilçesine bağlı Umurbey beldesinin şebeke suyu ihtiyacını karşılayacak olan “Derin Su Kuyusu Projesi”nin açılışı yapıldı.

Umurbey’deki açılışa Lapseki Kaymakamı Tahir Şahin, Umurbey Belediye Başkanı Sami Yavaş, işçiler ve vatandaşlar katıldı. Duaların okunması ve kurban kesilmesinin ardından “Derin Su Kuyusu Projesi”nde çalışmalar başladı.

Açılışta konuşan Lapseki Kaymakamı Tahir Şahin, projenin Umurbey’e hayırlı olması temennisinde bulundu.

Umurbey Belediye Başkanı Sami Yavaş ise, yer altı sularındaki metal atıkların çoğalması ve elektrik sarfiyatının yükselmesi nedeniyle bu projeyi hayata geçirdiklerini kaydetti.

“Derin Su Kuyu Projesi” kapsamında 200 metre derinlikten çıkarılacak suyla Umurbey beldesinin şebeke suyu ihtiyacı karşılanacak.