• Pazartesi
21.Şubat.2018 Çarşamba
weather-icon Çarşamba
Umurbey’de develer “Mehmetçik” için güreşti

Umurbey Belediyesi himayesinde düzenlenen ve Türkiye’nin dört bir yanından gelen şampiyon develerin katılımıyla gerçekleştirilen 28. Geleneksel Umurbey Deve Güreşi Festivali 12 Şubat 2018 Pazartesi günü yapıldı.

Umurbey Belde Stadyumu’nda gerçekleştirilen 28. Geleneksel Umurbey Deve Güreşi Festivali’ne Lapseki Kaymakamı Tahir Şahin, Umurbey Belediye Başkanı Sami Yavaş, Çardak Belediye Başkanı Basri Ulaş ve Kalkım Belediye Başkanı İbrahim Taşkın’ın yanı sıra çok sayıda vatandaş katıldı.

Güreşlere başlamadan önce, Zeytin Dalı Harekatı’nda şehit olan kahraman Mehmetçiklerimiz için dua edildi.

TÜM GELİRİ MEHMETÇİK VAKFI’NA BAĞIŞLANACAK

Güreşlerin açılış konuşmasını yapan Umurbey Belediye Başkanı Sami Yavaş, Zeytin Dalı Harekatı’nda şehit düşen askerlerimize rahmet dileyerek başladığı konuşmasında, “Ülkemize zarar vermek isteyen hain odakları sevindirmemek adına güreşlerimizi iptal etmedik. Vatanımız için sınır ötesinde kahramanca şehit düşen askerlerimize Allah’tan rahmet, kederli ailelerine başsağlığı diliyorum. Güreşlerden elde edeceğimiz tüm gelirleri Mehmetçik Vakfı’na bağışlayacağız. Kahraman ordumuza en ufak katkı sunabilirsek ne mutlu bize” ifadesini kullandı.

KIRAN KIRANA GÜREŞLER

Başkan Yavaş’ın konuşmasının ardından deve güreşlerinin startı verildi. Türkiye’nin dört bir yanından Umurbey’e gelen şampiyon develer, kıran kırana mücadeleleriyle izleyenlere adeta güreş ziyafeti sundu.

Güreşler esnasında vatandaşlar Zeytin Dalı Harekatı’nda teröristlere karşı savaşan kahraman Mehmetçiklerimize sık sık destek tezahüratı yaparken, üzerinde “Kalbimizle, duamızla Mehmetçiğin yanındayız” yazan pankartla askerlerimize destek mesajı verdi.

28. Geleneksel Umurbey Deve Güreşi Festivali şampiyon develerin sahiplerine kupalarının takdim edilmesiyle sona erdi.